oficiálne stránky 47 - ročnej tradície

Príhovor predsedu organizačného výboru pri otvorení 36. ročníka, v sobotu 22. 01. 2011 o 9.15 h

24.01.2011 10:08

Vážení športoví priatelia, vážení hostia!

Rok sa s rokom stretol a krátko na to, sme sa stretli aj my, už na 36. ročníku Pochodu vďaky SNP Cigeľ – Handlová, ktorého hlavnými organizátormi sú TJ Partizán Cigeľ a TJ Plameň Handlová. Srdečne vás vítame na tomto podujatí!

Ďalšími spoluorganizátormi sú Obecný úrad v Cigli, Mestský úrad Handlová, Trenčiansky samosprávny kraj, Regionálna rada Klubu slovenských turistov, Oblastný zväz protifašistických bojovníkov a Športové centrum Považia a Hornej Nitry.

Zo skromných začiatkov, keď sa prvého ročníka zúčastnilo niekoľko desiatok účastníkov sa toto naše podujatie rozrástlo na akciu, ktorej sa zúčastňujú peší turisti a turisti na bežkách z celého Slovenska, ba niektorí aj zo zahraničia. Na poslednom 35. ročníku bolo vyše 1300 zaregistrovaných účastníkov a ďalšie stovky nezaregistrovaných.

Ako už vyplýva z názvu nášho podujatia, podnetom pre jeho vznik bolo Slovenské národné povstanie, dejinná udalosť v živote slovenského národa, ako aj udalosti, ktoré sa odohrali v našej obci Cigeľ dňa 13. Januára 1945, keď nemecká armáda obsadila našu obec, ako trest za pomoc, ktorú naši občania poskytovali partizánom z oddielu Major, ktorý operoval v horách nad obcou. Pochod vďaky je hold všetkým, ktorí bojovali v II. svetovej vojne proti fašizmu, alebo tomuto boju napomáhali rôznou formou. Vyjadrili tak svoju túžbu žiť v demokracii a svoj odpor k totalitnému režimu.

Organizátori Pochodu vďaky SNP Cigeľ – Handlová sa usilujú, aby sa jeho úroveň každý rok zvyšovala. Spokojnosť účastníkov je pre nás prioritným kritériom. Napriek zvyšujúcim sa výdavkom, nechceme, aby to pociťovali účastníci, preto účastnícky poplatok udržujeme na nízkej úrovni a pokrýva zlomok našich nákladov. O to väčšia vďaka patrí našim sponzorom, bez pomoci ktorých by sa naše podujatie vôbec nedalo uskutočniť. Väčšina našich sponzorov je uvedená v našom spravodaji formou reklamy.

Dnes už nikto nepochybuje, aký dôležitý je šport a turistika pre zdravie všetkých našich obyvateľov. Najmä pobyt a pohyb v prírode majú blahodarný vplyv na náš organizmus. Je to vhodný relax pre všetky vekové kategórie, od malých detí  až dôchodcov. Práve mládež, ktorá trávi väčšinu času pri aktivitách, kde nie je pohyb, by sa mala pre svoj zdravý rozvoj venovať prírode a pohybom upevňovať svoje zdravie a kondíciu. Spojí tak príjemné s užitočným, keď zároveň bude spoznávať aj krásy našej prírody.

Máme také poznatky, že účastníci, ktorí sa nášho podujatia zúčastnia, zvyčajne prídu aj na ďalšie ročníky, čo svedčí o tom, že sa im podujatie páči.

Organizátori chcú urobiť všetko pre vašu spokojnosť a veria, že po dnešnej príjemnej skúsenosti sa zúčastníte aj nasledujúceho 37. Ročníka Pochodu vďaky SNP, ktorý sa uskutoční o rok 21. Januára 2012.

Príjemný pobyt, vážení priatelia, na dnešnom našom podujatí!

Štefan Mjartan, starosta obce Cigeľ a predseda organizačného výboru

© 2009 - 2020 pochodvdakysnp@gmail.com

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode